søndag 31. januar 2010

Sjal #2 + Hello Kitty




Jeg er ferdig med sjal nr. 2: Citron. Det er strikket i Kauni på pinne 3,5. Det veier 138 gram. Det ble jo ingen sitronfarge på mitt sjal, men det kan jo lages i andre farger også. Det er et lett sjal å strikke, men det tar sin tid med 540 masker på slutten.


I Lille Rosin sin along kunne man også strikke Hello Kitty pulsvarmere. Hun har laget mønsteret selv. Mine er strikket i babyull på pinne 3 og veier 32 gram.


Oppsummering av januar:

Strikket: 1082 gram

Kjøpt: 480 gram

Fått: 50 gram

lørdag 30. januar 2010

Sokk #27




Minstemann har fått et nytt par sokker. Mønsteret er Blueberry Waffle og er strikket i Per Gynt på pinne 3,5. De veier akkurat 50 gram. Jeg har også sydd et par Kleenex-etui, eller det heter kanskje noe annet? Jeg har lenge planlagt å sy noen slike, og da det var et av alternativene man kunne velge i Lille Rosin sin along på Hobbyboden, fikk jeg det endelig gjort.

tirsdag 26. januar 2010

Palindrome Hat


Jeg er også med i Luealongen på Hobbyboden. En av luene vi kunne velge i januar, var Palindrome Hat. Den er strikket i Bris på pinne 4,5. Den veier 72 gram. En enkel og fin lue. Jeg er også begynt på sjal nr.2 og genseren til mannen har bare ermene igjen. Stormen uler rundt veggene, så da er det godt å være inne:-)

mandag 25. januar 2010

Sokk #26:Arch-Shaped Sock


Jeg er med i DUSS2010 på Uformelt. Denne månedens sokkemønster er Arch-Shaped Sock. Mine er strikket i et italiensk sokkegarn jeg ikke husker navnet på, på pinne 2,5. Garnet var ikke godt å strikke med. Det var glatt og gled av pinnene hele tiden. Det virker også som sokkene blir litt "slaskete", så jeg kommer nok ikke til å strikke av det flere ganger. Mønsteret er ikke så vanskelig og gir en god fasong på sokkene. De veier 73 gram.

lørdag 23. januar 2010

Sokk #25 + Wollmeise




Livet er hektisk og da blir bloggingen en av de tingene jeg må nedprioritere, men jeg har flere prosjekter på pinnene, så de blir blogget etter hvert. Jeg er med i Tilbehørsalongen på Uformelt og har strikket Husbeast sock i Falk på pinne 4. De veier 98 gram.


Jeg har klart å få med meg et par oppdateringer på Wollmeise og da MÅ jeg jo bare handle litt. Garnet har flotte, klare farger og jeg gleder meg til å strikke av det. Billig er det ikke, men det er 160 gram på hver hespe, så da blir det ikke så ille likevel.


Da har jeg strikket 717 gram til nå og har kjøpt 480 gram.

lørdag 16. januar 2010

High Desert Shawl




Mitt første sjal i 2010 er ferdig: High Desert Shawl. Det er strikket i Frost på pinne 4,5 og veier 92 gram. Mønsteret er ikke så vanskelig, men jeg klarte å gjøre feil da rapporten skulle gjentas, så jeg måtte rekke opp en god del. Det var ikke lett å få et godt bilde av det, men her er et bilde mens det ligger til blokking og et bilde tatt ute. Da har jeg strikket opp 619 gram garn, men det kommer snart litt minusgram, siden jeg klarte å få med meg en oppdatering på Wollmeisegarn;-)


onsdag 13. januar 2010

Mystery Slippers + Kopptue




Jeg er med i Sokker2010 på Ravelry. I januar er det Mystery Slippers som er månedens mønster. Jeg har strikket mine i Labbegarn på pinne 4. De er i størrelse 45. De veier 96 gram uten knapper:-) De er lette å strikke og sitter godt på foten, så det kan hende jeg strikker flere slike.


På Hobbyboden er vi mange som har strikket kopptuer den siste uka. Vi fikk litt av mønsteret hver dag og til slutt kom en liten apekatt til syne. Min er strikket i Bomull Sport på pinne 4. Den veier 39 gram. Da har jeg strikket totalt 527 gram til nå.

lørdag 9. januar 2010

Sokk #24 +Premie




Jeg har strikket et par skeive sokker til. De er strikket i Viking sportsragg på pinne 3,5 og er i størrelse 45. De veier 136 gram. Da har jeg strikket opp 392 gram garn i år.


Jeg fullførte vottealongen i 2009 og var den heldige vinner av en flott premie: 2 nøster nydelig Kid-Silk og flotte knapper. I tillegg var det to fine maskemarkører. Garnet har jeg ikke prøvd før, så det gleder jeg meg til:-) Knapper er noe jeg har lite av, så det var helt perfekt! Maskemarkørene mine sitter alle fast i et av strikketøyene mine, så det var helt supert å få noen flere. Jeg er strålende fornøyd med premien min! Tusen takk!

mandag 4. januar 2010

Sokk# 23 + High Desert Shawl




Sokkepar nr 23 i 52ppIII er et par sokker i vanlig 2 rett, 2 vrang i ggh, et garn jeg fikk da jeg var med i Hemmelig Uvenn. Garnet er faktisk veldig mykt og godt å strikke med og inneholder mye merinoull. De er strikket på pinne 4 og veier 115 gram. Da er jeg vel oppe i hele 256 gram:-) Jeg har begynt å strikke av en kasse med raggsokkgarn og skal bruke en del av det nå fremover, selv om jeg egentlig ikke liker så veldig godt å strikke av det, men det skal brukes opp.


Jeg har meldt meg på en along som går ut på å strikke 10 sjal i 2010. Jeg aner ikke om jeg kommer til å klare det, men det er nå veldig morsomt å være med. Jeg er så vidt kommet igang med High Desert Shawl. Jeg strikker også på et par sokker og en genser til mannen, så det går ikke så fort unna med sjalet.

søndag 3. januar 2010

Cowl`d and Frosty Morning + Sokk# 22




Mannen min fryser ofte på halsen, så jeg har strikket ham en hals i Hubro på pinne 6. Den veier 96 gram. Minstemann er glad i farger på sokkene sine, så jeg har strikket et par stripete sokker i restegan av Falk til ham. Jeg har brukt pinne 3. De veier 45 gram.


I år har jeg tenkt å veie det jeg strikker for å se hvor mye garn jeg strikker opp på et år. I tillegg er jeg med i en along på Hobbyboden, som går ut på å strikke opp 10 kilo garn fra lageret i år. Hvis jeg kjøper nytt garn, kommer disse grammene i minus og jeg må da strikke det opp før jeg er tilbake der jeg var igjen. Dermed er det ikke så lurt å investere i for mye garn, nei:-) Jeg får se hvor lenge det holder..... Garn jeg har fått teller ikke som kjøpt, så jeg kan få så mye garn jeg vil og strikke av det og la det telle med i 10 kiloene, så jeg ønsker meg garn til morsdag og bursdag og jul....;-) Nok tøys og tull: Jeg har herved strikket 141 gram garn fra lageret!


Jeg er med på noen flere alonger også i år, men det får jeg komme tilbake til etterhvert.