mandag 30. november 2009

Sokk #20


Endelig ble jeg ferdig med et par sokker igjen. Disse er strikket i Mor Aase på pinne 3,5. Mønsteret fant jeg i Norsk ukeblad sitt juleblad. Det er brettekant med mønster og ribbestrikk inni, så de sitter godt på foten og er gode og varme. Disse kommer jeg nok til å strikke flere av. Adventskalenderen til ungene er ferdig, så nå er 72 pakker klare til åpning utover i desember, så litt juleforberedelser er det blitt i dag også.

søndag 29. november 2009

Nye gardiner til jul.







Jeg har sydd nye gardiner til kjøkkenet og stua til jul. Jeg har kjøpt stoff fra Stoff og Stil og nye sorte gardinstenger. Jeg har sydd til karnappet også, men de vises ikke på bildene. Da jeg skulle henge dem opp, oppdaget jeg at de ble altfor brede, så da måtte jeg ta dem ned og klippe av dem litt.
Noen nye duker og lys er det også blitt til advent. Adventsstaken er kommet opp og det er pyntet ute og inne.

Nå skal jeg starte å pakke inn pakker til adventskalenderen til ungene. I helga har jeg servert i et julebord og vært i komite til julegrantenning, så det er travle dager nå før jul. Ha en koselig adventstid alle sammen:-)

mandag 23. november 2009

Oppussing og juleforberedelser




Vi er ferdige med oppussingen av rommet til minstemann. Han har nå fått nytt Ole Brumm rom, med ny seng og lekekasser på hjul. De kan tas frem og brukes til bord også. Han har også fått ny kommode. Der er den nederste skuffen også med hjul under, slik at man kan ha bøker, spill, klosser o.l. i den og dra den frem når innholdet skal lekes med:-) Veggene er nøytrale lyseblå og jeg har kjøpt klistremerker som kan tas av når han synes Ole Brumm blir for barnslig.
Ellers har jeg bare stua og kjøkkenet igjen å vaske rundt. Denne uka skal jeg sy nye julegardiner. Stoffet er klippet og vasket, så det gjenstår nå å få dem sydd. På strikkefronten foregår det også en god del, men det er mest julegaver som jeg ikke kan vise frem enda;-) Det er travle tider nå fremover mot jul. Det skal jobbes og vaskes og pyntes og pakkes og bakes.... Men jammen er det koselig også. Dagene flyr avgårde og selv om man ikke får tid til alt man har planlagt, blir det nok jul i år også. Ha en flott førjulstid alle sammen!

fredag 13. november 2009

Multnomah


Inne på Hobbyboden er det nå en along på Multnomah-sjalet. Mitt er strikket i Fame Trend garnet jeg fikk fra Bittami på pinne 3. (Tusen takk for at jeg fikk prøve dette flotte garnet!) Siden jeg aldri har strikket av dette garnet før, ante jeg ikke om fargeskiftene ville passe, eller hvordan det ville se ut. Bildet er tatt i dårlig lys mens sjalet ligger til blokking, så det rettferdiggjør egentlig ikke sjalet. Fargene er varmere og mørkere enn på bildet. Jeg ble godt fornøyd med det og dette får nok noen i julegave:-) Jeg har lyst på et slikt selv, så jeg er veldig fristet til å strikke et til.....

torsdag 12. november 2009

Honeycomb Hat + You snag!




En av novemberluene på Hobbyboden er Honeycomb Hat. Min er strikket i Falk på pinne 4,5 og 5,5. Den ble ganske romslig, så man kan nok med fordel gå ned en pinnestørrelse eller to.


Jeg valgte å strikke You snag! i pulsvarmeralongen. De er strikket i Sisu på pinne 2,5. Disse blir nok brukt av ungdommene i huset.


Jeg får ikke skrevet ut mønster for tiden. Årsaken er at det ikke finnes drivere for Windows 7 for den skriveren vi har. Det er utrolig irriterende! Nå når vi endelig har fått ny maskin, virker ikke skriveren, så nå ventes en ny i posten. Forhåpentligvis kommer den i morgen, slik at jeg får begynne på luen og sokkene som også skal strikkes i november:-)

søndag 8. november 2009

Sokk #18 + 19




Endelig er den nye datamaskinen kommet, så nå er vi igang med å innstallere programmer, drivere og det vi hadde på den gamle maskinen. Windows 7 er litt annerledes, men man venner seg fort til det. Foreløbig fungerer det veldig bra:-)


Ellers er det svineinfluensaen som råder her i huset. Minstemann har vært veldig syk siden forrige lørdag og jeg siden tirsdag. I dag ser det ut til at den endelig begynner å snu. Det har vært en stri tørn til nå hos oss og enda har ikke mannen og 15-åringen hatt det......


Jeg har strikket ferdig 2 par sokker: Brigid i et håndfarget ullgarn. De er strikket på pinne 3,5 og er i størrelse 38-39. Den melerte oransjefargen kommer ikke til sin rett på bildene, siden jeg må ta bildene inne i dårlig lys nå som jeg er syk. Det mørkeblå paret er Blueberry Waffle strikket i Perfect på pinne 3,5 og er i størrelse 43. Begge parene er enkle å strikke og sitter godt på foten. Jeg kommer nok til å strikke flere av disse siden de er gode og varme nå på vinteren.